A ’kis fekete’ téli változata

A kis fekete ruhát muszáj egyszerűen szeretni. Minden nőnek kell, hogy legyen a ruhatárába ennek a csoda-fegyvernek egy változatából. Csinos reggel és csábítóan elegáns este. A kis fekete olyan, mint egy kaméleon. Az irodából rögtön a randira menni a kis feketével nem probléma. Egy pár kiegészítővel pillanatok alatt minden alkalomhoz illeszkedik. Na, de a kis fekete előnyeit már mind ismerjük, viszont a mi a helyzet a téli testvérével, a kis fekete kabáttal?

A kis fekete ruha azért is tudott fennmaradni lassan egy évszázada a divat csúcsán, mert egyszerűségével és praktikusságával mindig korszaknak megfelelően variálható volt. Nem egy szezonra szerezte be az ember a ruhatárába. A nyolcvanas években válltömést kapott, a kilencvenes években kicsit megvadult és tüllel egészült ki, míg napjainkban egyszerre található meg klasszikus gyöngysor kiegészítővel vagy bőrdzsekis és bakancsos modern szettben. A kis fekete ruhában az a legszuperebb, hogy tudod, nem megy ki jövőre a divatból. Ugyanez a helyzet a fekete kabáttal is. Hódíthat a szövet, szőrme, a gyapjú anyag, ha feketéből vásárolod meg, garantáltan jó pár évig divatos marad. Hiába, a színek jönnek és mennek, de a fekete örök.

De idén télen milyen fazonban hódít? Nos, azt kell mondanunk, hogy a 2018-as tél a fazonok terén szummázott egy nagyot! A praktikus és jó meleg pufi dzsekitől kezdve, a szőrmén át minden változat megtalálható a divatmárkák polcain. Azoknak, akiknek az elsődleges szempont a kabátválasztásban a praktikusság és az elegancia, azoknak egy letisztult, közép hosszú steppelt dzsekit ajánlanánk idénre, aminek a koronája a szőrme kapucnija. Letisztult és szuper meleg kabát, amit könnyedén tehetsz egy-egy téli kiegészítővel akár sportosabbá, akár még fenségesebbé. 
Budmil télikabát
Ahogy a kis feketénél, úgy a kabátoknál is megmaradt a klasszikus vonal. Idén azonban ez is egy kis csavarral található meg a divatáruházakban. A gyapjú fekete kabát örök klasszikus, A-vonalú vezetése elegáns, bár nem minden alkathoz illő. Idén ez a dupla gombolású klasszikus darab egy picit maszkulin hatást mutat magán. A magas gallérral, strukturált váll kidolgozással és ujjain mandzsetta gombokkal kiegészülve ez a kabát egy katonai stílust kölcsönöz a viselőjének. Tökéletes választás azok számára, akik stílusos, de vagány és merész darabot képzelnek el maguknak.
Mango télikabát
Már említettük a szőrmét, ami a tavalyi szezonban tört utat magának ismét a divat trendbe. Idén is szuper elegáns választás. Talán ez a darab, ami leginkább hasonlít hordási kultuszában a kis feketéhez, hiszen a kosztüm és magas sarkú cipő páros mellett, a bakancs-farmer szettel is bátran kombinálhatjuk. Teljesen megfér ugyanis télen a szőrme a farmerrel, tornacipővel, bőrdzsekivel, a legvagányabb szereléssel, úgy hogy közben mégsem veszíti el a szőrméből adódó arisztokratikus hatását. Örök klasszikus!
Zara télikabát





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések